A hála mint a boldogság kulcsa

Szerző: | 2023, nov, sze | 0 hozzászólás

Hála mint attitűd

Te is biztosan érezted már, hogy amikor hálásak vagyunk, értékeljük, megköszönjük azokat a dolgokat, amik az életünk részei, megtelik szívünk, mellkasunk egy sugárzó vagy örvénylő szerető érzéssel (kinél hogyan). Viszont a hála érzése nem velünk született, életünk során kifejlődik vagy tanulható attitűd. 

Tudtad?

Az elménk erősebben reagál a negatív élettapasztalatok mint a semleges vagy a pozitív tapasztalatokra. Pl.: Ha kapunk egy sértő megjegyzést, ezt követően legalább  6 pozitívnak el kell hangoznia ugyanattól a személytől, hogy azt az egy bántó mondatot semlegessé tudja az elménk alakítani.
Így különösen fontos, több kellemes, apró, pozitív élménnyel, gazdagítani életünket a mindennapok folyamán, hogy megélhetünk egy igazán örömteli életutat.

halasnak_lenni

A hála mint a boldogság kulcsa

Ezért rendkívül hasznos a hála gyakorlása, mint eszköz. Kutatások kimutatták,hogy képesek vagyunk áthuzalozni agyunkat, ha a figyelmünket azokra a dolgokra öszpontosítjuk amiket szeretünk, örömet okoznak az életünkben és azokra amikkel már rendelkezünk és nem arra összpontosítunk ami nincs. Ez is azt bizonyítja, hogy képesek vagyunk a boldogságunkat és a jólétünket fejleszteni.

Bátran induljatok el a jelentudatosság útján ezekkel az eszközökkel. Ha segítségre lenne szükségetek, írjatok bátran.

Ölel, Anita

Írd meg kommentben:

Szerinted lehetünk hálásak egy-egy negatív megjegyzésért? Te voltál már hálás ezért? Lehetséges ez? Milyen gondolkodásmód vagy érzelmi lépcsők kellenek ehhez?

Dudásné Szerafi Anita 
Mindfulness Coach – Szociálpedagógus